FAQ

Spørgsmål og svar

Få mere at vide om N.A.E. Naturale Antica Erboristeria

Hvordan får N.A.E.-produkter en økologisk certificering?

Alle vores N.A.E.-produkter er certificeret af ECOCERT i henhold til COSMOS ORGANIC (økologisk) standard: Det betyder, at hvert eneste N.A.E.-produkt opfylder alle nødvendige kriterier for COSMOS' økologiske standard:

 • min. 95% af de samlede ingredienser skal være af naturlig oprindelse,
 • min. 20% skal være økologisk dyrkede (10% for rinse-off produkter) og være fri for parabener, farvestoffer og syntetiske parfumer.

Hvem eller hvad er ECOCERT?

ECOCERT er en uafhængig økologisk certificeringsorganisation, der blev grundlagt i Frankrig i 1991. Den er baseret i Europa, men udfører inspektioner i over 80 lande, hvilket gør den til en af de største økologiske certificeringsorfanisationer i verden. 

ECOCERT certificerer primært fødevareprodukter, men certificerer også kosmetik, tøjvaskemidler, parfumer og tekstiler. Organisationen inspicerede omkring 70% af den økologiske fødevareindustri i Frankrig og omkring 30% på verdensplan. 

Hvad er COSMOS-standarden?

COSMOS-standarden er blevet udviklet på europæisk og internationalt niveau af BDIH (Tyskland), COSMEBIO & ECOCERT (Frankrig), ICEA (Italien) og SOIL ASSOCIATION (Storbritannien), som er grundlæggerne af COSMOS-standarden AISBL (en uafhængig international non-profit sammenslutning, der er registreret i Belgien), med henblik på at definere fælles krav og definitioner for økologiske og/eller naturlig kosmetik).

For at blive certificeret i henhold til COSMOS-standarden, skal produkterne overholde de definerede kriterier for:

 • oprindelse og behandling
 • sammensætning af det totale produkt
 • opbevaring, fremstilling og emballering
 • miljøhåndtering
 • etikettering og kommunikation
 • inspicering, certificering og kontrol

Hvad er forskellen mellem COSMOS ORGANIC standard og COSMOS NATURAL standard?

En økologisk certificering efter COSMOS ORGANIC Standard, sådan som N.A.E.-produkternes, er det maksimale certificeringsniveau. Faktisk definerer standarden COSMOS NATURAL almindelige krav og definitioner for naturlig kosmetik, ikke økologiske.

For standarden COSMOS ORGANIC er kravende følgende:

 • min. 95% af de samlede ingredienser skal være af naturlig oprindelse,
 • min. 95% af de fysisk forarbejdede agro-ingredienser skal være økologisk dyrkede,
 • min. 20% af det samlede produkt skal være økologisk dyrket (med undtagelse af rinse-off produkter, ikke-emulgerede vandbaserede produkter og produkter med mindst 80% mineraler eller ingredienser af mineralsk oprindelse, mindst 10% af det samlede produkt skal være økologisk).


For standarden COSMOS NATURAL er kravende følgende:

 • min. 95% af de samlede ingredienser skal være af naturlig oprindelse, 
 • ingen krav om at bruge et minimum

Hvad er forskellen mellem ECOCERT, BDIH og COSMEBIO?

Dette er altsammen uafhængige økologiske certificeringsorganisationer, som sammen stiftede standarderne COSMOS ORGANIC og NATURAL.

ECOCERT er den organisation, der har det bredeste geografiske fodspor (Europa og globalt), hvor de andre er mere lokale: COSMEBIO i Frankrig og BDIH i tysktalende lande.

Hvad er procentdelen af naturlige ingredienser i N.A.E.-formler?

I henhold til standarden COSMOS ORGANIC skal min. 95% af de samlede ingredienser i økologiske produkter være af naturlig oprindelse. Afhængigt af produktkategorierne ligger procentdelen mellem 97% og 99%, og den er altid vist på den enkelte pakke.

Hvad er procentdelen af økologiske ingredienser i N.A.E.-formler?

I henhold til standarden COSMOS ORGANIC, skal min. 20% af de samlede ingredienser i økologiske produkter være økologisk dyrket ved leave-in produkter og 10% ved rinse-off produkter. Afhængigt af produktkategorierne ligger procentdelen mellem 10% og 27%, og den er altid vist på den enkelte pakke.

Hvad vil det sige at have en VEGANSK formel?

Alle N.A.E.'s formler er VEGANSKE, hvilket betyder, at:

 • der ikke indgår animalske produkter, biprodukter eller afledte produkter.
 • der er ikke foretaget nogen form for test på dyr på initiativ af virksomheden eller på virksomhedens vegne.
 • der ikke indgår animalske gener eller stoffer afledt af dyr i udviklingen eller fremstilling af genmodificerede organismer. Sådanne produkter skal mærkes med dette.

Er jeres formler testet på dyr?

Du skal vide, at afprøvning af kosmetiske produkter og kosmetiske ingredienser på dyr er forbudt i EU. Vi efterlever naturligvis denne forpligtelse for N.A.E.

Egner N.A.E.'s formler sig til gravide kvinder?

Alle vores N.A.E.-produkter er gennemtestede for forligelighed og sikkerhed og kan selvfølgelig anvendes af gravide. Men vi anbefaler at læse ingredienslisten (INCI), der følger med hver pakke, omhyggeligt og undgå ingredienser, som forbrugeren kan være allergisk over for.

Egner N.A.E.'s formler sig til børn?

Alle produkter er meget milde og kan også anvendes til børn over 3 år. Under denne alder anbefaler vi, at man anvender babyplejeprodukter, der er særligt sammensat, så de opfylder behovene i babyhud, da deres hud er meget sartere og fintmærkende end børns og voksnes.

Egner N.A.E.'s formler sig til sart hud?

Produkter til sart hud skal opfylde adskillige krav. Vi har udviklet nogle formler, der opfylder disse krav og derfor henvender sig til den sarte huds specifikke behov. Dette er tilfældet med Soothing Day Cream og den parfumefri serie (Delicatezza).

Hvordan er N.A.E.'s forbindelse til bæredygtighed? 

Min. 97% af de samlede ingredienser i alle N.A.E.'s produkter skal være af naturlig oprindelse og 20% af ingredienserne skal være økologisk dyrkede (10% for rinse-off produkter). 

Desuden bruger vi plantebaserede plastiktuber og 100% genanvendte PET-flaskertil vores farvede flydende håndsæber.

Hvad betyder "plantebaseret plastiktube"?

Alle N.A.E.-tuber er bio-baserede: det betyder, at de er fremstillet af 100% bæredygtigt materiale, er fuldstændigt genanvendelige og et et reduceret CO2-aftryk.

Vi anvender grøn plastik, der er fremstillet af etanol fra sukkerrør, et bæredygtigt råmateriale, mens traditionel plastik anvender fossile råmaterialersåsom olie eller naturgas. Desuden optager og fikserer vores plast CO2 fra atmosfæren under produktionen og bidrager hermed til at nedbringe udslippet af drivhusgas. Endelig er vores plantebaserede tuber indkøbt bæredygtigt idet alle etanolleverandørerne af vores grønne plastik har underskrevet en "Code of Conduct for Ethanol Suppliers" (etiske regler for etanolleverandører), som dækker aspekter som respekt for biodiversitet og god miljømæssig praksis.