Gode husråd mod forkølelse

Næsen løber, halsen er tør og musklerne er ømme. De første tegn på forkølelse kommer snigende. Lyder det genkendeligt? Her får du tips til, hvordan du kan bruge naturens helbredende kræfter til at lindre og forebygge sygdomssymptomer 😊.

Vask hænder og forebyg virus!

Både forkølelse og influenza skyldes en virus. Desværre er det meget nemt at blive smittet med forkølelse eller influenza, som overføres dels via luftbårne dråber i forbindelse med hoste og nys og dels via hænderne. Man kan altså få virus på hånden, som man så kan føre op til næse eller øjne.

Vi kommer dagligt i kontakt med mikroorganismer, som virus og bakterier, fx ved berøring af dørhåndtag, penge, legetøj eller taster på kortterminaler. Virus og bakterier overføres til hænderne, og kan være årsag til smitsomme sygdomme som forkølelse, influenza og halsbetændelse.

Det er derfor vigtigt at sørge for en god håndhygiejne og derved mindske risikoen for at blive smittet med virus og bakterier. Grundig håndvask med vand og sæbe fjerner effektivt de uønskede mikroorganismer, som man får på hænderne i dagens løb!

Tips til en effektiv håndvask:

1.     Fugt hænder og håndled med vand, inden sæben kommes på.

2.     Fordel sæben grundigt og vask hænderne, husk fingerspidser, tommelfingre, mellemrum mellem fingrene samt håndrygge, håndflader og håndled.

3.     Vask hænderne grundigt i 20-30 sekunder, så hænderne bliver helt rene.

4.     Skyl sæben af og dup hænderne helt tørre med et håndklæde.

Opfriskende Flydende Håndsæbe
Fugtgivende Flydende Håndsæbe
Soothing Flydende Håndsæbe

Tørre hænder?

Er du bange for at vaske dine hænder for ofte og derved få tørre hænder ? Det er bedre at vaske hænderne én gang for meget end én gang for lidt. Brug håndcreme i løbet af dagen for at pleje hænderne og holde dem bløde. N.A.E har tre veganske og økocertificerede håndcremer, som virker fugtgivende og plejende. Delicatezza virker beroligende, Freschezza opfrisker og Idratazione giver huden ekstra fugt.

Et godt tip er at altid have håndcreme på nat- eller skrivebordet for ikke at glemme at smøre hænderne ind 😊.

Opfriskende håndlotion
Fugtgivende håndlotion
Soothing håndlotion

 

Lindrende og forebyggende husråd

Italienerne er kendt for deres naturmedicin, hvor hver generation har bidraget til de gode husråd, der har været brugt med held gennem århundreder. Vi har fundet et par opskrifter, som kan hjælpe dig med at lindre de værste influenzasymptomer.

Salvie lindrer ondt i halsen

Salvie er rig på antioxidanter, som blandt andet neutraliserer frie radikaler, og salvie siges at mindske risikoen for kræft, rense kroppen for affaldsstoffer, lindre mavesmerter, virke bakteriedræbende og styrke immunsystemet. En traditionel italiensk kur mod ondt i halsen er en forfriskende te med friske eller tørrede salvieblade.

1.     Kog ca. 2,5 dl vand og lad vandet afkøle til maks. 80 grader.

2.     Tilsæt 2-3 spiseskefulde frisk eller 2-3 teskefulde tørret salvie og lad teen trække i 10 minutter

3.     Drik eller gurgl derefter teen for at lindre ondt i halsen.

Ingefærshot – en favorit fyldt med antioxidanter

Din krop vil elske et ingefærshot med citron, der styrker immunforsvaret og cellerne😊.

Den forfriskende citronsaft indeholder en høj koncentration af C og B-vitaminer, jern, calcium og magnesium. Vitaminer, der beskytter mod virus og bakterier.

Ingefær indeholder antioxidanter, som kan modvirke infektioner og bakterier. En flaske med ingefærshot kan holde sig i op til 2 uger på køl.

1.     Kog 1 liter vand og lad vandet afkøle (maks. 60 grader)

2.     Skræl og riv 200 g ingefær

3.     Pres saften fra 2 citroner

4.     Bland alle ingredienserne og lad blandingen trække i ca. 20 minutter

5.     Si og hæld blandingen på flaske og stil den i køleskabet

Forebyg med hvidløg

Alle italienske nonnaer (bedstemødre) bruger hvidløg i madlavningen, særligt om vinteret for at undgå infektion og til at styrke immunsystemet. Hvidløg er rig på A-, B- og C-vitamin og skal helst spises råt, for at få  fuldt udbytte af de gavnlige stoffer.

Blandt de virksomme stoffer i frisk hvidløg hører først og fremmest allicin, som gennem en enzymproces omdannes til antibakterielle egenskaber. Følgende opskrift er et godt eksempel på, hvordan du kan nyde hvidløg på italiensk vis 😊.

1.     Hæld en smule olivenolie på en tallerken eller i en lille skål

2.     Pres 1-2 hvidløgsfed med en hvidløgspresser eller en morter

3.     Bland evt. med et par soltørrede tomater, hvis du vil give smagen mere fylde.

4.     Tilsæt olivenolie og hæld en smule på et godt stykke brød, drys med lidt havsalt voila, nyd smagen af Italien.

You might like the following stories