Hvor ofte bør du gå i bad?

Nogen sværger til et forfriskende morgenbad, mens andre foretrækker et afslappende varmt bad om aftenen. Men, hvad er egentlig det bedste for dig og din hud? Læs mere her...
En kvinde tager et udendørs bad med ryggen til kameraet. Hun er omgivet af grønne buske og en klar himmel.

De fleste foretrækker et dagligt bad, men har du nogensinde tænkt over, hvor vigtigt eller nødvendigt det er at gå i bad hver dag?  N.A.E. har besluttet at kigge nærmere på sagen for at finde ud af, om et dagligt bad er en social forventning eller rent faktisk anbefales af eksperterne. Men uanset hvad andre mener er det selvfølgelig op til dig, hvor ofte du vil gå i bad.  

Hvad er det magiske tal?   

Kvinde i træningstøj løber en tur i en park.

I badet vaskes de døde hudceller, som ligger på hudens overflade, af, og porerne renses, men er det nødvendigt at gå i bad hver eneste dag? Nogle gange er det rart at få et helt konkret svar, men i dette tilfælde, er det ikke helt så enkelt. Det er udfordrende at sætte en formel på gode baderåd, da flere faktorer spiller ind. For at finde frem til en anbefalet baderutine, skal faktorer som alder, aktivitetsniveau, job, daglig pendling og flere andre faktorer tages med i betragtning.

Reparerende Shampoo
Reparerende Leave-in-conditioner
Rensende Shampoo Bar

Bader du for ofte udtørrer din hud    

Kvinde med et hvidt håndklæde om sig og med håret sat op i en knold, betragter sit spejlbillede på badeværelset.

Dette faktum gælder særligt for vintermånederne. I det meste af Europa er vinteren er kold og tør, mens sommeren er varm og fugtig. Om vinteren er huden ikke alene udsat for kold og tør luft, men udsættes også for den tørre radiatorvarme indenfor. Hudlæger anbefaler, at vinterbaderutinen tilpasses til følgende:

·         Bad med lunkent vand i stedet for meget varmt, udtørrende vand. Det varme vand fjerner hudens lag af naturlige olier. Bader du hver dag, kan det varme vand og sæbe give tør og irriteret hud.

·         Tag korte bade, ikke længere end 5 minutter. Bader du for ofte, vil det varme vand og sæbe fjerne hudens lag af naturlige olier.

·         Brug fugtgivende eller mild sæbe, der ikke er hård ved hudens naturlige fedtstoffer.

·         Eksfolier huden to gange om ugen for at fjerne tør hud og døde hudceller.

·         Hold døren og vinduet til dit badeværelse for at skabe damp og øge luftfugtigheden.

·         Fugt huden med creme, så snart du har tørret dig, for at holde på fugten fra badet.

Opfriskende Shower Gel
Fugtgivende Shower Gel
Duft neutral Shower Gel

Når det ikke er vinter    

To solbrune kvinder trækker deres cykler langs en grussti. De har solbriller og sommertøj på.

De ovennævnte baderåd perfekte om vinteren, men du kan også bruge dem resten af året for at holde din hud sund. Husk, at formålet med badet er at fjerne urenheder og lugt. Hvis du ikke har svedt, er beskidt eller lugter, så overvej at skrue ned for mængden af bruse- og karbade. Du sparer på vandet og gør noget godt for miljøet - og din egen pengepung. Følgende tips kan være en hjælp til en baderutine, som ikke kun er god for din hud, men også for miljøet.

·      Mange elsker at stå under den skoldhede hane, men de meget varme temperaturer kan udtørre huden, så gå efter den lunkne udgave i stedet.

·      Hold det kort. Badet bør ikke overstige 3-4 minutter. Hvis du har langt hår, kan du øge badetiden til 5-8 minutter.

·      Fugt huden med creme, så snart du har tørret dig, for at holde på fugten fra badet.

Opfriskende Body Balm
Fugtgivende Body Balm
Duft neutral Body Balm
You might like the following stories