Naturlige hårskyl og hårkure

Lav selv dine egne hårplejeprodukter med krydderurter og naturingredienser – eller køb færdige økologiske produkter med skønne ingredienser. Vi deler vores favoritopskrifter og giver tips til produkter, som dit hår vil elske.

Genskab hårets sunde glans

Håret har brug for ekstra pleje og opmærksomhed, når årstiderne skifter. Regn, tørt indeklima og føntørring kan udtørre hovedbunden og håret, og give glansløst hår med spaltede spidser og krus. Men fortvivl ikke, du kan nemt genskabe håret spændstighed og glans med hjemmelavede hårskyl og hårkure med naturlige olier og krydderurter, du sandsynligvis allerede har i dit køkken. Her er et par af vores favoritter!

Hårskyl med rosmarin og aloe vera    

Takket være sine antiinflammatoriske egenskaber har rosmarin været brugt i århundreder til at lindre tør, irriteret hud og genskabe hårets naturlige glans. Denne enkle men effektive hårskyl indeholder en blanding af lindrende rosmarin og den plejende gel fra aloe vera-plantens blade. Aloe vera indeholder enzymer, vitaminer og mineraler, og anvendes i mange hudplejeprodukter samt til at give håret glans, fornyet spændstighed og forebygge spaltede spidser. Aloe vera i kombination med rosmarin er indbegrebet af en effektiv duo!

Lad 3-4 rosmarinkviste simre i 5 dl kogende vand i 5 minutter, og lad derefter blandingen køle helt af.

1. Skær de skarpe kanter af et aloe vera-blad, som har ligget på køl i køleskabet. Skær bladet midt over og skrab den naturlige gel ud med en ske; blend eller si gelen til du får en tynd flydende væske. Bland gelen med rosmarinvand, indtil du får en geléagtig konsistens.

2. Brug blandingen som hårskyl eller leave-in balsam efter hårvask.

Hårskyl med rosmarin og salvie

Salvie er antiseptisk og astringerende, og kan bruges til en naturlig hjemmefarvning af grå hår. Den hjemmelavede hårskyl med rosmarin og salvie fjerner produktrester, og efterlader håret rent og friskt. Brug tørret salvie og rosmarin fra dit køkken, eller brug de friske blade, hvis du har friske krydderurter derhjemme, og forkæl sanserne med den naturlige duft!

1. Hvis du bruger tørret rosmarin og salvie, så kog krydderierne i 5 dl vand i 10 minutter (følg opskriften ovenfor), og lad blandingen køle af. Hvis du bruger friske rosmarin- og salvieblade, så lad dem simre i 5 dl kogende vand i 5 minutter, og lad derefter krydderurterne køle helt af.

2. Brug blandingen efter shampoo og balsam og oplev, hvor blødt og skinnende dit hår bliver.

Hvis du ikke har lyst til at lave din egen hårskyl, så prøv N.A.E Equilibrio purifying shampoosom indeholder økologisk salvia og mynte, der opfrisker håret og giver fornyet glans!

Rensende Shampoo
Rensende Shampoo Bar


Hårkur med ingefærolie

Hvad er forskellen mellem en hårskyl og en hårkur? Begge hårplejeprodukter blødgør, fugter og giver håret den fornyede glans, det har brug for når årstiderne skifter, og begge anbefales til brug efter brug af shampoo og balsam. (Varmt vand er bedst til hårvask, da varmen fra vandet blødgør hårene, åbner op for hårsækkene og optimerer hårets evne til at optage de plejende ingredienser). Hårskyl og hårkure har forskellig konsistens; en hårskyl er en tynd flydende væske, der hældes over håret efter brug af shampoo og balsam, hvor en hårkur er mere cremet og fast, og skal skylles ud efter påføring. Prøv denne hårkur med ingefær, der forebygger og behandler tør hovedbund.

1. Riv ét stykke ingefær, og pres og si saften gennem et rent viskestykke.

2. Bland 1 tsk. ingefærsaft med oliven- eller sesamolie til konsistensen er jævn.

3. Massér blandingen ind i håret og lad det sidde i 30 minutter, inden du skyller og vasker håret med shampoo. Brug hårkuren tre gange om ugen, så får du det bedste resultat.

You might like the following stories