Rene og grønne alternativer

Vi kan alle gøre noget for at mindske de negative miljøpåvirkninger. Her får du tips til en grønnere livsstil med miljøvenlige, bæredygtige valg i hverdagen.
Kvinde med ryggen til kameraet går ned ad en grussti omgivet af høje træer.

Vi er, hvad vi spiser

Grønt græskar, auberginer og gulerødder i en kurv i en have

Helbreds- og miljødebatten har fået mange til at droppe kødet mindst én dag om ugen.

En plantebaseret livsstil er ikke kun godt for helbredet, men den har også en positiv effekt på miljø og klima.

En af de største forskelle, man kan gøre for at mindske det negative aftryk på klima og miljø, er at ændre sine kostvaner til en rent plantebaseret kost.

Uanset om italienske pastasaucer, risottoer, salater, gryderetter eller supper er dine favoritter, så byder naturen på et væld af farverige grøntsager – fra artiskokker til zucchinier – og der er noget for enhver smag. Hent inspiration på de mange hjemmesider med veganske opskrifter, og glem ikke vores lækre picnicopskrifter

Alle kan dyrke deres egne økologiske krydderurter derhjemme, enten på altanen eller i potter i vindueskarmen, for at fremhæve en bestemt smag eller for at få maden til at smage af mere!

Miljø- og hudvenligt

Fugleperspektiv af dybblåt hav.

Mange kosmetikprodukter, der bruges til at rense huden og fjerne makeup, indeholder mikroplast og miljøskadelige ingredienser. Når de skadelige ingredienser skylles ud, ryger det ud i vores havmiljø, hvorpå det ender i fødekæden og i vores madvarer.  Det giver derfor mening at vælge miljøvenlige produkter, som ikke skader miljøet.

Økologiske, naturlige og veganske skønhedsprodukter er garanterede bæredygtige valg – og er både skånsomme mod naturen og din hud! Hudplejeprodukterne fra N.A.E. er bl.a. EcoCert-mærket hvilket betyder, at formlerne indeholder veganske og økologiske ingredienser med mindst 97 % af naturlig oprindelse. Og ikke alene er produkterne naturlige, de har også en skøn og naturlig duft!

Produktemballage er også en vigtig faktor, når det kommer til at træffe bæredygtige valg. Undgå at købe produkter, som er pakket ind i engangsplast, og gå i stedet efter miljøvenlige alternativer. N.A.E. bruger plantebaserede plastiktuber, 100 % genanvendte PET-flasker til vores flydende håndsæber samt FSC-mærket emballage.

Reparerende Shampoo
Opfriskende Shower Gel
Fugtgivende Flydende Håndsæbe

En miljøvenlig handlingsplan

Kvinde, der bærer en pose med grøntsager, går på træterrasse med borde og stole, omgivet af grønne buske.

Udover maden, vi spiser, og produkterne (inkl. emballage) vi vælger, hvordan kan vi så gøre vores livsstil mere grøn miljøvenlig?

1.       Genbrug  – Gem syltetøjsglas til at opbevare madrester for at undgå madspild. Giv et par gamle jeans nyt liv ved at klippe dem til shorts.

2.       Spar på vand og strøm – Sluk for vandet, mens du børster tænder, ordner frugt og grønt og vasker op. Sluk for lyset og for apparater på standby for at spare på strømmen.

3.       Genanvend – Brug en regnvandstank til opsamling af regnvand, så det kan genbruges til tøjvask, toiletskyl og havevanding. Sortér affald, så ressourcerne fra eksempelvis papir, pap og metal kan genanvendes.

4.       Træf miljøvenlige valg - Vælg genanvendelige og vaskbare stofposer til indkøb i stedet for plastikposer. Vælg bomuldsservietter og vaskeklude i stedet for papirservietter og vådservietter. Dine valg før en forskel!

You might like the following stories