Ting, italiensk kaffe også kan bruges til

Læs mere om historien bag italiensk kaffe, og hvordan du kan bruge kaffegrums som en fantastisk ingrediens i hjemmelavede hårplejeprodukter.
Italiensk espressomaskine, der brygget en frisk kop espresso.

Vi har sagt det før, og vi siger det igen; Italien er den hellige gral, når det kommer til mad, olivenolie, vin og ... kaffe! Det mest almindelige, når det kommer til italiensk kaffekultur er, at man bestiller en espresso i én af de mange barer, når man er på vej til arbejde, skolen, eller ude på en gåtur. Der er en god grund til, at italienerne elsker deres kaffe: kaffe er en del af deres historie, hverdag og kultur. Og, hvis du laver din egen kaffe derhjemme, så smid ikke kaffegrumset ud – du kan bruge det til hjemmelavede skønhedsprodukter!     

Kaffens historie

Kvinde hælder friskbrygget kaffe fra en espressokande i en kop. Koppen står på et skærebræt i træ.

Da italieneren Angelo Moriondo i 1884 opfandt og tog patent på espressomaskinen, lagde opfinderen fra Torino samtidig grundstenen for den moderne italienske kaffe.  Espressokanden blev opfundet af den italienske ingeniør Alfonso Bialetti i 1933, og der står i dag en espressokande i over 90% af de italienske hjem.

Drik kaffe som de lokale

En mand og to kvinder nyder deres espresso på en bar.

At drikke sin kaffe er måske det eneste, som går hurtigt i Italien, og i Italien vil du opleve, at de lokale drikker deres espresso stående i baren i to mundfulde. En espresso kan nydes hele døgnet, om morgenen med en croissant eller efter en god frokost eller middag. I Danmark drikker vi cappuccino hele dagen – men i Italien siger traditionen, at man ikke skal drikke cappuccino efter klokken 12, og aldrig efter et måltid! Hvad angår cappuccino, så mener italienerne, at denne type kaffe er så mættende – på grund af mælken – at den kun bør nydes om morgenen med fx en croissant. Så hvis du vil undgå, at baristaen ruller med øjnene, så gør som de lokale og bestil en espresso!  

 Smid ikke kaffegrums ud   

Friskbrygget kaffe i en V60-kaffebrygger i glas, der står på en træskammel med et krus ved siden af.

Hvis du laver kaffe derhjemme på din egen kaffemaskine, så gem endelig resterne fra kaffebrygningen. Det lyder måske lidt mærkeligt, men påfører du et tyndt lag kaffegrums i ansigtet, vil huden optage de næringsstoffer, der er i kafferesterne. Du kan også bruge kaffegrumset som en scrub til at fjerne cellulitis, og til at mindske mørke rande under øjnene. Og hvad med kaffe i håret? Giv dit hår kærlig behandling med en hjemmelavet hårkur, der fremhæver din brune hårfarve og styrker hårvæksten. Hvis du har brunt hår, så prøv denne hjemmelavede hårkur, og oplev forskellen:

Hjemmelavet hårkur og skyllefarve med kaffe

1.       Bryg en kande kaffe med mindst 8 spsk. kaffe. Lad kaffen køle af. Når kaffen er kold, så hæld kaffen på en sprayflaske.

2.       Læg et kaffefilter over afløbsristen på dit badeværelse for at forhindre, at kaffegrumset stopper afløbet. Hop i badet, gør håret vådt og massér blidt kaffegrumset ind i hovedbunden og ned mod spidserne.

3.       Skyl grundigt med vand, og vask derefter håret med shampoo. Sørg for, at kaffegrumset er skyllet helt ud.

4.       Tag sprayflasken med kaffe og spray jævnt over dit fugtige hår. Brug sprayen i badet eller over vasken for at undgå at pletter på dit badeværelse.

5.       Dæk håret til med en badehætte eller et gammelt håndklæde, og lad kaffen virke i en time.

6.       Skyl håret med varmt vand og lad det lufttørre.

Kaffegrumset styrker hårvæksten ved at eksfoliere og styrke blodgennemstrømningen til hovedbunden, hvilket aktiverer hårsækkene. Kaffeskylningen kan også fremhæve din naturlige brune hårfarve og give fornyet glans. Brug hårkuren og skyllefarvningen to gange om ugen, så får du de bedste resultater.

Massage med kaffegrums kan også mindske cellulitis. Koffeinindholdet opstrammer og toner vævet, og renser huden for affaldsstoffer, som forårsager cellulitis. Vi foreslår, at du bruger frisk kaffe, og ikke kaffegrums, så blandingen er ekstra grov og mere effektiv:

Hjemmelavet kaffescrub mod cellulitis

Glas med hjemmelavet kaffescrub på mørkt træ. En teskefuld scrub ligger på bordet ved siden af glasset.

1.       I en mellemstor skål, bland 1 kop malet kaffe, ½ kop rørsukker, 4 spsk. havsalt og ½ kop olivenolie. Bland, indtil blandingen er jævn.

2.       Kom blandingen i en lufttæt beholder til senere brug.

Hop under bruseren, skyl kroppen, sluk for vandet, kom en spiseskefuld scrub i hænderne og massér blandingen ind i huden på problemområder med cirkulære bevægelser. Afslut med din foretrukne N.A.E. shower gel.

Fugtgivende Shower Gel
Opfriskende Shower Gel
Duft neutral Shower Gel
You might like the following stories