Numéro 2

VI STØTTER DEN LOKALE INDSATS FOR BIODIVERSITET

Vi er overbeviste om styrken i naturlige ingredienser, og ingredienserne behandles derfor med taknemmelighed og respekt for naturen. Vi er afhængige af naturen, og det er med stolthed, at vi har valgt at støtte organisationen Danmarks Biavlerforening (DBF), der kæmper for bevaring af naturens biodiversitet, truede arter og deres levesteder Vores samarbejde med organisationen fokuserer på to områder, som afspejler vores fælles bekymringer.


OM DANMARKS BIAVLERFORENING

Danmarks Biavlerforening (DBF) er stiftet den 5. juli 1866. Foreningen har i alt 6.000 medlemmer og mere end 80 lokalforeninger landet over. DBF gennemfører flere projekter, blandt andet med fokus på at sikre biernes fødegrundlag og undgå tab af kolonier. Organisationen samarbejder med haveejere, landmænd, virksomheder, kommuner, kirker m.v. for at sikre et mere bivenligt miljø. DBF og foreningens samarbejdspartnere har navnlig fokus på at så og plante mere bivenligt, klippe bivenligt og lave mere bivenlig plads for bikuber.


Bivenlige bihoteller

Mange har stor fornøjelse af at sætte fuglekasser op og følge med i fuglenes liv. Hvad mange ikke ved er, at man kan gøre det samme med bier. Ved at bygge et bihotel til de vilde bier har man muligheden for at komme helt tæt på dem, samtidig med at man hjælper dem med en bolig. Dette bidrager til et mere bivenligt Danmark. DBF giver inspiration til, hvordan du som privatperson eller virksomhed kan bygge dit eget bihotel. 

Bivenlige haver

Bierne og blomsterne har udviklet et fint samspil og en gensidig afhængighed, hvor blomsterne bruger pollen og nektar til at lokke bierne til. Til gengæld bestøver bierne blomsterne i iveren efter at samle nektar og pollen. Derved sikrer de, at blomsterne udvikler sig til dejlige frugter, bær og frø. I løbet af sæsonen er der perioder, hvor der decideret mangler blomster i landskabet. DBF hjælper dig med at få mere ud af din have, samtidig med at hjælper bierne. Når du som haveejer planter for bierne og skaber gode levesteder, sikrer du gode betingelser for, at der næste år kan høstes frugt og bær i haven. Derudover får du en mere levende have med gode muligheder for fantastiske naturoplevelser.GET INSPIRED BY N.A.E. UNIVERSE